Klein
flesje.
Grote
ambities.

We willen dat deze fles de mentaliteit van overheden verandert en ze aanzet iets te doen aan het ernstige probleem van plastic in de oceaan. We willen dat ze oplossingen aanreiken en we willen andere bedrijven inspireren om hun productie van plastic te herzien.

Als wij het kunnen, kan iedereen het.

Stel je eens voor wat voor een positieve verandering dat zou teweegbrengen.

Drie jaar geleden lanceerden wij voor de eerste keer een fles van Ocean Plastic om mensen bewust te maken van de plasticvervuiling in onze zeeën. De fles werd volledig gemaakt uit gerecycleerd plastic, waarvan 10% plastic uit de Noordzee, en de rest postconsumptie plastic.

Sindsdien hebben we 175.000 flessen van Ocean Plastic verkocht, en daarmee 5 ton plastic van de Europese kusten & Nederlandse waterwegen herwonnen.

En dit is nog maar het begin.

In 2018 zullen we onze afwasmiddelen herlanceren in een nieuwe fles volledig die is gemaakt van 100% gerecycleerd plastic.

Tegen 2020 zal elke fles in ons assortiment worden gemaakt van gerecycleerd plastic. En we zullen onze dopjes ook beginnen te maken van gerecycleerd plastic. Dat is onze commitment.

Sinds die eerste fles in 2014 is er een groter bewustzijn rond de impact die plastic heeft op het zeeleven en onze eigen voedselketen. En toch gebeurt er nog niet genoeg. Onze limited edition fles is slechts een druppel in de oceaan. Maar we hopen dat het een katalysator kan zijn om de zeeën op te ruimen.