ECOVER + PLASTIC WHALE

Voor het verzamelen van Ocean Plastic in Nederland en België werken we samen met Plastic Whale. Dit bedrijf is het eerste op de wereld dat zich professioneel bezighoudt met het vissen naar plastic. Ja, je hebt dat goed gelezen – dit bedrijf gaat ‘vissen’ naar plastic in kanalen en havens! Voor ‘overbevissing’ geldt in dit geval ‘hoe meer, hoe liever’. Sinds 2015 beschikken we over onze mooie design boot die gemaakt is van plastic afval en wordt gebruikt om naar plastic te vissen. Dus je ziet dat plastic geen afval is maar een waardevolle grondstof die niet na één keer zou moeten worden gedumpt! Voor meer informatie zie plasticwhale.com

 

Plastic afval is ook een belangrijk probleem op openbare plaatsen zoals muziekfestivals of stranden. Daarom werd binnen de Plastic Whale familie nog een sociale onderneming opgericht, Wasteboards. Deze kwam op de proppen met het coole idee om bezoekers ter plaatse te betrekken en hen de waarde van gerecycleerd plastic te tonen met als resultaat: hoogwaardige skateboards vervaardigen van plastic flessendoppen. Voor meer informatie zie wasteboards.com.

Samen met onze vrienden bij WasteBoards doen we een warme oproep om samen met jou het tij te keren tegen Ocean Plastic.

Hoe? Doe mee met onze eerste grote nazomerse strandschoonmaak. Wie het meeste plastic verzamelt die dag krijgt bovendien een Wasteboards mee naar huis!
Waar & wanneer? Er vinden 2 Beach Cleanups plaats: eentje in Blankenberge op 2 september & in Scheveningen op 16 september, telkens van 13-16u.  Volg onze Facebook pagina voor de meest recente informatie.

WANT VISSEN KUNNEN PLASTIC BEST MISSEN, EN JIJ TROUWENS OOK