Baanbrekende nieuwe fles

die bestaat uit 50% Ocean Plastic

Er zijn heel wat technische uitdagingen verbonden aan de behandeling van gerecycled plastic. De omvorming ervan tot een duurzaam, bruikbaar mooi product  is niet zo gemakkelijk als je zou denken. De leeftijd, de afbraak en het type plastic zijn allemaal bepalende factoren voor het hergebruik.

We zullen echter steeds blijven zoeken naar andere manieren om dingen te verbeteren. We gaan steeds verder om technische uitdagingen en conventionele denkpatronen het hoofd te bieden.

Daarom zijn we er fier op later dit jaar een fles te lanceren met 50% plastic uit de oceaan en 50% gerecycled plastic. We haalden het meeste plastic vanop stranden van Rio, aandenken aan de Olympische Spelen. In september zullen alweer dubbel zoveel van deze baanbrekende flessen beschikbaar zijn in de winkelrekken  zodat meer mensen onze ambitie kunnen steunen om paal en perk te stellen aan het gebruik van nieuw plastic.

100% GERECYCLEERD PLASTIC IS DE TOEKOMST, DE HEEL NABIJE TOEKOMST

We hebben de ambitie om de bewustwording omtrent plastic afval in onze oceanen te vergroten en de oorzaak bij de wortels aan te pakken – onze collectieve overafhankelijkheid van plastic.

In 2018 lanceren we een nieuwe fles in ons belangrijkste assortiment nl. afwasmiddelen die zal bestaan uit 100% gerecycleerd plastic. Vanaf dan beginnen we ook gerecycleerd plastic in onze dopjes te introduceren.

Tegen 2020 zullen we enkel 100% gerecycleerd plastic gebruiken in AL onze flessen en beginnen we met het uitproberen van alternatieve bio-afbreekbare en bio-sourced verpakkingen.

“Het debat moet volgens ons verder strekken. We moeten plastic volledig herzien. Vandaag maken we onze ambitie openbaar om het gebruik van nieuw vervaardigd plastic te bannen.”

Tom Domen, Long Term Innovation Manager bij Ecover.